Hudson’s Bay kijkt naar Haussmann-pand

Haussmann-directeur Lodewijk Bianchi is in gesprek met Hudson’s Bay voor de invulling van het pand aan het Rokin. “Ik kan niet ontkennen dat de gesprekken lopen”, zegt hij tegenover Quote.

Bianchi is naar eigen zeggen recent benaderd door de Canadese warenhuisketen en zegt open te staan voor alle mogelijkheden. Het concern wil er vermoedelijk een vestiging openen van Saks Off 5th. Die formule wil Hudson’s Bay grootschalig uitrollen in Nederland.

Eerder liet Bianchi al weten dat hij met twee internationale warenhuisconcerns in gesprek was over de invulling van het pand. Naast Hudson's Bay zou het daarbij gaan om een 'grote fashionpartij’ met warenhuizen in Azië. Bianchi ontkent dat niet.

Bianchi zit intussen in zijn maag met verschillende beslagleggingen op de bankrekeningen van Haussmann. Begin deze week werd bekend dat oud-directeur Frans van der Kraan beslag had gelegd, woensdag deed vastgoedondernemer Mozes Staszewski dat voor ruim één miljoen euro. Van der Kraan zou nog altijd mede-aandeelhouder zijn van het project en is daardoor lastig uit te kopen. Als de rechtszaken leiden tot het faillissement van Haussmann, is de kans volgens Bianchi groot dat Van der Kraan daarvoor aansprakelijk kan worden gesteld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!