​FonQ groeit opnieuw met 35 procent

Webwarenhuis fonQ heeft zijn omzet vorig jaar zien oplopen naar ruim 66 miljoen euro. Dat is een groei van 35 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen de omzet van de etailer met hetzelfde percentage was toegenomen.

FonQ laat donderdag ook weten dat het aantal orders met zo’n dertig procent is toegenomen. In totaal werden meer dan negenhonderdduizend pakketten verstuurd. Winstcijfers maakt de etailer niet bekend.

FonQ dankt zijn omzetgroei naar eigen zeggen aan zijn focus op het merk. Zo groeide de naamsbekendheid gedurende een landelijke tv-campagne van 22 naar 65 procent. “Op dit moment liggen er plannen om hierin een volgende crossmediale stap te nemen”, zegt ceo Patrick Kerssemakers zonder die te concretiseren.

De etailer focust zich ook dit jaar op verdere groei. Daarvoor wordt onder meer naar het buitenland gekeken. De buitenlandse webshops zijn nu goed voor ruim tien procent van de totale omzet, maar dat aandeel kan volgens fonQ nog flink toenemen.

FonQ maakt samen met onder meer Wehkamp onderdeel uit van RFS Holland Holding, dat sinds vorig jaar in handen is van investeringsmaatschappij Apax. De nieuwe eigenaar nam onlangs afscheid van de top van het bedrijf en zou volgens De Financiële Telegraaf ook van fonQ af willen. Banken zouden al onderzocht hebben of er belangstelling is in de markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!