​PostNL start uitrol nieuwe pakketpunten

​PostNL start uitrol nieuwe pakketpunten

Op vijf locaties gaat PostNL deze week van start met zijn pakketpunten in de nieuwe stijl. Daar ligt de nadruk meer op dienstverlening en minder op verkoop, zegt directeur retail Barry Husman van het postbedrijf tegenover Emerce.

De eerste nieuwe pakketpunten openen in Den Haag, Maastricht, Waddinxveen en Zaandam. PostNL wil langzaam zijn shop-in-shop postkantoren, waar consumenten ‘van alles kunnen regelen, van postzegels kopen tot kenteken overschrijven’, afbouwen. Momenteel zijn er nog 2800 van die punten.

PostNL maakte eerder dit jaar bekend de retailvergoeding voor circa 2500 winkeliers met 25 procent te verlagen. De Vereniging van Postretailers (VVP) beschuldigde PostNL daarop misbruik te maken van zijn machtspositie en neemt juridische maatregelen als het bedrijf niet afziet van de verlaging. PostNL gaat binnenkort opnieuw met de vereniging om tafel, zegt Husman. “Het merendeel heeft wel ingestemd.”

PostNL wil dit jaar in totaal vierhonderd nieuwe pakketpunten openen, waar de pakketverwerking centraal staat. Postzegelverkoop verschuift naar onder meer tijdschriftenwinkels. Eerder maakte het bedrijf al bekend zijn pakketservice uit 156 van de 246 winkels van Albert Heijn weg te halen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!