Drenthe twijfelt over outlet in Assen

Drenthe twijfelt over outlet in Assen

De provincie heeft een besluit over de komst van een factory outlet center bij het TT-circuit in Assen uitgesteld. Aanleiding voor de twijfel zijn brieven die het provinciebestuur deze week kreeg van vastgoedbeleggers, meldt het Dagblad van het Noorden.

Drie vastgoedbeleggers hebben het bestuur van de provincie Drenthe laten weten dat zij ‘heel fors’ willen investeren in de binnenstad van Assen, op voorwaarde dat er geen outletcentrum komt. Een vierde brief waarin de komst van een outlet wordt afgeraden kwam van Marijke van Hees, voorzitter van de Retailagenda. Daarop besloot Provinciale Staten een besluit uit te stellen tot na de zomer. “Wij willen van Assen weten of ze het besluit nog heroverweegt”, aldus gedeputeerde Tjisse Stelpstra.

De gemeente Assen gaf in februari al groen licht voor de komst van een outletcenter. Ook een meerderheid van Provinciale Staten leek bereid mee te werken, toen Assen daar vorige maand om verzocht tijdens een commissievergadering. De provincie wil nu eerst weten of Assen dat verzoek nog wil heroverwegen, naar aanleiding van de brieven.

Burgemeester en wethouders van Assen zeggen de brieven te zullen bestuderen. Initiatiefnemer Raymond Coronel van de factory outlet reageert verbaasd op het uitstel. “Ik heb het te respecteren, maar vind het wel raar dat er ondernemers zijn die alleen maar in de binnenstad willen investeren als er geen FOC in Assen komt.’’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!