​Ook Klépierre ziet Nederlandse huur teruglopen

Klépierre heeft zijn huurinkomsten in het eerste halfjaar op vergelijkbare basis met 2,8 procent zien stijgen. De huuromzet uit ons land liep echter flink terug, zo blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers.

Van alle markten waar Klépierre actief is, liepen de huurinkomsten alleen in Nederland en Duitsland terug. In ons land was de terugval echter veel groter: 6,7 om 0,9 procent.

Klépierre, dat vorig jaar Corio overnam, wijt de inkomstendaling aan een groot aantal faillissementen in de eerste zes maanden van dit jaar. De vastgoedeigenaar zegt inmiddels met een aantal vervangers te overleggen, waardoor de inkomsten de komende maanden weer moeten stijgen. Bovendien zijn de langetermijnindicatoren voor ons land goed, met groeiende investeringen en consumptie van huishoudens en dalende werkloosheidcijfers.

Vorige week liet Unibail-Rodamco al weten dat de Nederlandse winkelcentra als gevolg van de vele faillissementen onder de maat presteren. Waar de totale huurinkomsten met 7,7 procent toenamen, liep de omzet in ons land terug van 34 naar 31 miljoen euro. Cfo Jaap Tonckens sprak daarbij van kaalslag in het Nederlandse winkellandschap. Retailers in ons land investeren volgens hem niet voldoende. Consumenten willen een leuke ervaring en vernieuwende winkelconcepten, stelt hij. “Als een winkelier daar niet in investeert, kopen consumenten hun spullen net zo makkelijk online.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!