​SlijtersUnie wint wel in Nieuwegein

​SlijtersUnie wint wel in Nieuwegein

Winkeliers in Nieuwegein mogen geen alcohol meer schenken. De gemeente moet handhavend optreden tegen retailers die dit wel doen, zo heeft de rechter donderdag besloten.

Nieuwegein werd als eerste individuele gemeente door de SlijtersUnie voor de rechter gedaagd om de proef met alcohol in winkels. De Utrechtse plaats is een van de deelnemers aan de pilot, waarbij geëxperimenteerd wordt met mengvormen tussen retail en horeca. De proef is in strijd met de Drank-en Horecawet en volgens de rechter mogen gemeenten alleen ‘onder bijzondere omstandigheden’ afwijken van hun handhavingsplicht. Met de pilot is daar geen sprake van, oordeelt hij.

Het gaat in Nieuwegein om dertien winkeliers die in het kader van de proef, geïnitieerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), alcohol schenken en verkopen. Eerder eiste de SlijtersUnie al van de rechter dat die de VNG zou verplichten om gemeenten op te roepen met de proef te stoppen. De unie verloor die zaak, en kondigde daarop direct aan de deelnemende gemeenten individueel aan te pakken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!