Primera verzet zich tegen alcoholverbod

Primera verzet zich tegen alcoholverbod

Winkelketen Primera en de franchisenemer van de vestiging in Elburg hebben bezwaar aangetekend tegen het besluit van de gemeente dat de winkel geen bier mag verkopen. De retailer wijst erop dat tabaksspeciaalzaken dat wel mogen, schrijft De Stentor.

De SlijtersUnie diende vorige week een handhavingsverzoek in bij de gemeente Elburg, die daarop een buitengewoon opsporingsambtenaar langs stuurde. Die liet weten dat de cadeauverpakkingen met bier de winkel uit moesten. Zolang de zaak loopt geeft de eigenaar van de vestiging daaraan gehoor.

Primera is naar eigen zeggen een tabakszaak volgens de Tabakswet. De retailer verkoopt minstens negentig verschillende merken tabaksproducten op een vloeroppervlak van minimaal tien vierkante meter. Bovendien is tabak, gekeken naar de omzet, de belangrijkste productgroep en is Primera aangesloten bij brancheorganisatie BSO van tabakswinkels. De SlijtersUnie betwist dat Primera tabakszaak is. “Bij Primera denk ik aan lectuur”, aldus advocaat Marc Houben.

De organisatie heeft verder de gemeenten Rotterdam en Zwolle voor de rechter gesleept om de proef met alcohol in winkels, meldt het Algemeen Dagblad. De rechter oordeelde onlangs al dat Nieuwegein zich aan de Drank- en Horecawet moest houden. “Logisch zou dus zijn dat alle gemeenten stoppen met zulke alcoholproeven, maar dat gebeurt niet'', zegt vice-voorzitter Hans-Peter Korendijk van de SlijtersUnie.

Rotterdam is volgens de unie het mikpunt omdat het een grote stad is, Zwolle vanwege de eerdere overtreding van de wet door boekhandel Waanders in de Broeren. Korendijk zegt te verwachten dat als de SlijtersUnie in al die zaken gelijk krijgt, andere gemeenten ‘vanzelf tot inkeer komen’. “Driemaal is immers scheepsrecht.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!