Winkeliers verliezen zaak van PostNL

Winkeliers verliezen zaak van PostNL

De Vereniging van Postwinkeliers (VVP) heeft het kort geding tegen PostNL over de verlaging van de retailvergoeding verloren. Om vast te stellen of het postbedrijf deze verlaging onrechtmatig heeft doorgevoerd, is in een kortgedingprocedure geen plaats, oordeelt de rechter.

De VVP heeft volgens de rechter onvoldoende kunnen aantonen dat door de maatregel zulke sterke omzetdalingen ontstaan, dat winkeliers het risico lopen op faillissementen. Ook weegt de rechter mee dat 99 procent van de retailers de verlaging van de vergoeding heeft geaccepteerd. Mede daardoor is er geen sprake van spoedeisend belang.

Over de zaak loopt ook nog een bodemprocedure. ‘Deze procedure biedt meer mogelijkheden om de bezwaren tegen de handelwijze van PostNL te behandelen’, laat de VVP weten. “Het is echt van de gekke dat PostNL de vergoeding voor deze werkzaamheden tot veertien procent denkt te kunnen verlagen” reageert voorzitter Gerard van Wezenbeek.

Veel winkeliers zouden iets anders met de winkelruimte willen doen als het kort geding geen bevredigend resultaat zou opleveren, liet de VVP eerder weten. PostNL zegt dat de tarieven zijn verlaagd, omdat de handelingen die een winkelier moet doen zijn versimpeld. Volgens de VVP is dat nog niet het geval.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!