​Miss Etam-eigenaar wil nieuwe kapitaalinjectie

​Miss Etam-eigenaar wil nieuwe kapitaalinjectie

R&S Retail gaat dit najaar nieuwe aandelen uitgeven om vers kapitaal op te halen. Dat zeggen topmannen Rens van de Schoor en Dieter Penninckx in Het Financieele Dagblad, zonder een bedrag te noemen.

Het moederbedrijf van Miss Etam, Steps en Claudia Sträter plaatste deze zomer al voor twintig miljoen euro aan obligaties in de markt. Het nieuwe geld dient volgens Penninckx als kapitaalverhoging, zodat het beursgenoteerde modeconcern ‘niet bij de eerste de beste klap schade oploopt’. Momenteel ligt er veertig miljoen euro aan cash op de plank.

Het kapitaal kan ook ingezet worden om andere retailers over te nemen, zowel in de Benelux als daarbuiten. Penninckx wordt naar eigen zeggen vaak benaderd door kwakkelende ketens en verwacht op korte termijn ook kansen in Duitsland, Frankrijk of Spanje.

R&S, dat recent het Belgische FNG heeft overgenomen, mikt verder op miljoenen aan synergievoordelen door het logistiek apparaat van Miss Etam te gebruiken. Per halfjaar wordt een keten op dat platform aangesloten, vertelt Penninckx. “Vanuit Belgisch perspectief levert dat een besparing van veertig cent per kledingstuk op. Op 7,5 miljoen artikelen is dat aanzienlijk.”

R&S is na de overname van FNG ook eigenaar van formules als Fred & Ginger, Expresso en Brantano. Verder heeft Promiss een tweede leven gekregen en wordt vrijdag het nieuwe concept Friday in ons land geïntroduceerd. Het concern is goed voor zo’n vijfhonderd miljoen euro omzet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!