Tweede ​Kamer tegen verplichte zondagsopening

Tweede ​Kamer tegen verplichte zondagsopening

Winkeliers moeten hun winkel op zondag gesloten kunnen houden als zij dat willen. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt dit voorstel van de SGP, zo bleek donderdag.

Ondernemers hebben volgens SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij in verschillende plaatsen ‘forse boetes’ gekregen. Het kabinet moet nu in actie komen om ervoor te zorgen dat winkeliers niet gedwongen worden om hun winkel te openen op zondag.

De aanleiding voor de motie is een rechtszaak tussen een Primera-ondernemer en zijn verhuurder in het Groningse winkelcentrum Paddepoel. Die laatste klaagde de winkelier aan, omdat hij weigerde opgelegde boetes te betalen. De rechter stelde de verhuurder in het gelijk.

De SGP wees vervolgens op de motie-Holdijk voor het versterken van de positie van winkeliers in winkelcentra, die drie jaar terug in de Eerste Kamer werd aangenomen. Minister Henk Kamp zou in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de retailbranche een oplossing zoeken om het afdwingen van een zondagsopening te voorkomen, maar die route zou nu ‘onwerkbaar’ zijn. De SGP wil dat er goede wet- en regelgeving komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!