Het internationale voetstuk van Patta

Het internationale voetstuk van Patta

Patta gaat internationaal. Twaalf jaar na de start in het centrum van Amsterdam, heeft het label nu een eigen winkel geopend in Londen. Om precies te zijn in Soho, de uitvalsbasis voor de meeste bekende streetwearnamen.

Patta is straattaal voor schoen. In de meeste gevallen gaat het dan om sneakers. Toch draait het in de eerste buitenlandse winkel van het gelijknamige merk vooral om kleding. “We merken dat daar vraag naar is. Bovendien: er zijn al zoveel sneakerwinkels in Londen”, aldus medeoprichter Guillaume Schmidt tegenover Het Parool.

Patta heeft voor het ontwerp van de winkel de Amsterdamse designer Lili de Goede in de arm genomen. De inrichting is minimalistisch te noemen, aangevuld met kledingrekken gemaakt van steigermateriaal. Tegenover het rek wordt de T-shirtcollectie gepresenteerd op schappen gemaakt van wit gepoedercoated staal.

De vloer en een deel van de muren zijn voorzien van multiplex platen en passen daarmee bij de lichte tonen van de rest van de winkel. Ook de kassa is spierwit, al wordt die wat opgevrolijkt door de geïntegreerde glazen vitrine.

Het assortiment mag dan wat anders zijn, de ‘toon’ van de winkel is volgens Schmidt wel hetzelfde als in Amsterdam. “We willen dus ook events organiseren rondom kunst en muziek.”