'Media Markt haalt Redcoon uit de lucht'

'Media Markt haalt Redcoon uit de lucht'

Elektronicaconcern Media-Saturn heeft besloten om te stoppen met Redcoon. De webshop zou te veel concurreren met Media Markt. Dat stelt de directie in een interne e-mail, die in handen is van Hardware.info.

Redcoon is sinds 2013 volledig in handen van de Duitse retailer. Destijds was het volgens de directie niet meteen duidelijk wat het beste businessmodel was. Na een evaluatie van de portfolio is inmiddels besloten om de webshop te sluiten in de Benelux, Spanje, Portugal en Oostenrijk. Media Markt zou de activiteiten van Redcoon in ons land overnemen. Over de Duitse en Poolse webshops wordt niets gezegd.

Topman Barry van Ruiven van Media Markt Nederland liet vorig jaar al in RetailTrends weten nog niet te weten hoe de verschillende websites in de portfolio elkaar aanvullen. Het concern beschikt ook nog over aanbiedingenplatform iBood.com. Mediamarkt.nl is volgens Van Ruiven onlosmakelijk verbonden met de winkels, waardoor bestellingen bijvoorbeeld binnen een uur opgehaald kunnen worden en waarbij je eventueel extra persoonlijk advies kunt inwinnen. “Dit type service krijg je waarschijnlijk niet op Redcoon.com of iBood.com.”

Media-Saturn onthoudt zich vooralsnog van commentaar over de eventuele sluiting van Redcoon. De webshop is gewoon in de lucht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!