Ook eBay gebruikt bot op Facebook

Ook eBay gebruikt bot op Facebook

In navolging van onder meer Domino’s lanceert eBay een chatbot voor de Messengerdienst van Facebook. De shopbot helpt consumenten in hun zoektocht naar de beste deals.

Consumenten kunnen de persoonlijke winkelassistent benaderen via het Facebookaccount van eBay of door te zoeken op eBay ShopBot in Facebook Messenger. Van daaruit kunnen zij de bot vragen stellen en opdrachten geven. In eerste instantie geeft de bot een aantal wedervragen die helpen bij het afbakenen van de zoekopdracht. Vervolgens doet hij een aantal productsuggesties die aansluiten bij de wensen van de consument. Consumenten kunnen ook foto’s uploaden die overeenkomen met het product wat zij zoeken. ShopBot duikt vervolgens in het assortiment van eBay om een soortgelijk artikel te vinden en voor te dragen.

ShopBot is de eerste uitkomst van de investeringen die eBay het afgelopen jaar deed in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentiesystemen. De online retailreus kocht onder meer ontwikkelaars Corrigon, ExpertMaker en Salespredict.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!