Drie ondernemers van DGN retail zijn vorige maand gestart met een nieuw winkelautomatiseringssysteem. Vanaf begin volgend jaar wordt het nieuwe systeem ook naar de andere ondernemers van de dhz-formules Hubo en Multimate uitgerold. Dat heeft retailserviceorganisatie Euretco bekendgemaakt.

Het huidige systeem voldoet volgens business controller Jack Zwager niet meer aan de huidige eisen. Daarnaast zet de organisatie naar eigen zeggen sterk in op omnichannel retailen. “We hebben de afweging gemaakt of we opnieuw moesten investeren in ons systeem, of dat we beter op zoek konden gaan naar een nieuwe oplossing voor de langere termijn.”

Het nieuwe automatiseringssysteem ASPOS is afkomstig van Valk Solutions en wordt volgens DGN retail gekenmerkt door de gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en lagere servicekosten. De software werkt online en realtime, met een centrale database in de cloud en geïntegreerde webshopfunctie.

Hubo-ondernemer John Theelen werkt sinds kort met het nieuwe kassa- en backofficesysteem. Hij zegt er als lokale ondernemer zijn eigen invulling aan te kunnen geven. “Wil ik bijvoorbeeld artikelen toevoegen speciaal voor de carnavalsperiode, dan kan dat heel eenvoudig, inclusief foto’s.”