​Belg wordt ceo na fusie tussen FNG en R&S

Dieter Penninckx is voorgedragen als ceo van R&S Retail, dat zijn naam tegelijkertijd wil veranderen in FNG. Rens van de Schoor, de huidige ceo van R&S, zal de rol van cfo op zich nemen. Dat heeft het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, Promiss en Claudia Sträter bekendgemaakt.

R&S laat verder weten zijn raad van commissarissen aan te willen vullen met marketingprofessor Gino Van Ossel en Emiel Lathouwers, oprichter van de Belgische outdoorketen A.S. Adventure. Zij zijn al betrokken als niet-uitvoerende bestuurders bij FNG.

Alle benoemingen worden evenals de naamswijziging voorgelegd aan de aandeelhouders. Zij komen naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar bij elkaar.

De invulling van het bestuur volgt op de integratie van FNG en Brantano in R&S Retail, die inmiddels is afgerond. R&S nam FNG via een ruilbod over, maar FNG-bestuurder Penninckx liet eerder al weten dat de Belgische aandeelhouders de lakens zullen uitdelen. “Het is de bedoeling dat onze aandeelhouders 85 tot negentig procent van de aandelen in het fusiebedrijf zullen krijgen”, zei hij begin dit jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!