​Leidsche Rijn bijna voor de helft verhuurd

​Leidsche Rijn bijna voor de helft verhuurd

Projectontwikkelaar ASR verwacht eind dit jaar ongeveer de helft van de winkelruimte in Leidsche Rijn Centrum te hebben verhuurd. “We liggen op schema. Voor de opening van de Jumbo Foodmarkt mikken we op de periode voor de kerstdagen volgend jaar”, zegt directeur Jeroen Messemaeckers van de Graaff tegenover De Utrechtse Internet Courant.

Jumbo opent zijn deuren op de plek waar eigenlijk een warenhuis had moeten komen. Het oorspronkelijke idee vormde echter een groot risico voor het nieuw te bouwen winkelcentrum, stelt hij. “Je ziet dat grote warenhuizen het moeilijk hebben en die begeven het niet voor niets.” Het belangrijkste is volgens Messemaeckers van de Graaff om zoveel mogelijk mensen te trekken. “De Foodmarkt zit al in Breda, Amsterdam en Veghel en is daar ook succesvol.”

De Foodmarkt was volgens hem bovendien nodig om H&M en Mango te overtuigen een winkel te openen. In totaal telt het winkelcentrum straks 130 winkels, die in het voorjaar van 2018 hun deuren zullen openen. De ASR-directeur verwacht niet dat alle winkels dan gevuld zijn. “We verlaten langzaam de doemscenario’s en gaan een heel hoog percentage verhuur halen”, stelt hij.

De projectontwikkelaar probeert in te spelen op de vraag naar kortere huurcontracten. Periodes van tien jaar worden bijna niet meer afgesloten, stelt Messemaeckers van de Graaff. Ook in de binnenstad van Utrecht is het verloop tussen winkels volgens hem groot. “Winkels moeten tegenwoordig snel verversen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!