​‘Lidl groeit voorbij Aldi’

Het moederbedrijf van Lidl sluit het lopende boekjaar af met een omzet van boven de negentig miljard euro. Schwarz Gruppe heeft bovendien flinke expansieplannen, meldt topman Klaus Gehrig tegenover het Duitse zakenblad Manager Magazin.

Het huidige boekjaar van Schwarz Gruppe loopt eind februari af. Lidl is naar schatting goed voor een omzet van zeventig miljard euro. Dat is meer dan Aldi Nord en Aldi Süd samen. De omzet van Aldi is officieel niet bekend, maar wordt geraamd op ongeveer 65 miljard euro.

Behalve Lidl maakt ook Kaufland onderdeel uit van Schwarz Gruppe. Die laatste keten opent in 2017 zijn eerste winkel in Moldavië. Lidl opent een jaar later zijn eerste winkels in de Verenigde Staten en Servië.

Het discountconcern zou verder honderden miljoenen steken in zijn online activiteiten. Kaufland test sinds kort een bezorgservice in Berlijn, terwijl Lidl het binnenkort mogelijk maakt om online bestelde boodschappen af te halen in de supermarkt. Daarnaast zou Lidl als online pure player in China willen starten. Ook Aldi zou dergelijke plannen hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!