​Amsterdam telt komend jaar drie freezones

Amsterdam heeft de Rijnstraat, Jan Evertsenstraat en het Osdorpplein aangewezen als freezone. In die winkelgebieden zijn de regels voor ondernemers versoepeld, zo laat de gemeente woensdag weten.

De Jan Evertsenstraat is sinds vorig jaar al een regelluwe zone en blijft dat tot eind 2017. De Rijnstraat en het Osdorpplein maken tot medio 2018 onderdeel uit van de pilot. Daarbij krijgen winkeliers en horeca-ondernemers meer ruimte om te ondernemen, variërend van koffie schenken in de winkel tot het aanbieden van yogalessen. Alcohol schenken blijft verboden.

In de Rijnstraat zijn al zitjes voor de winkels geplaatst, terwijl een kapper in de Jan Evertsenstraat klanten knipte op straat. Ook vestigde zich daar De Tweede Jeugd; een pop-up store die brood van de dag ervoor hergebruikt.

Aan het einde van de proefperiode bekijkt Amsterdam welke regels eventueel voor de hele stad versoepeld kunnen worden. Eerder dit jaar bleek uit een rondgang dat veel winkeliers in de Jan Evertsenstraat weinig zien in de freezone. Sommigen wisten niet eens van het bestaan, schreef Het Parool destijds.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!