'Faillissement V&D is een geluk bij een ongeluk'

'Faillissement V&D is een geluk bij een ongeluk'

Het faillissement van V&D heeft van alle kanten voor nieuwe energie en nieuwe plannen gezorgd. “Ondanks alle emotie en het leed, is het goed geweest dat zo'n kolos is verdwenen”, zegt retailexpert Rupert Parker Brady tegenover de NOS.

Parker Brady ziet dat er weer in de winkelstraat wordt geïnvesteerd. Hij is positief gestemd, omdat er op veel locaties actie wordt ondernomen. “Er is veel enthousiasme, het maakt niet uit welke stad je neemt, er gebeurt wat.”

Zo heeft het bankroet van V&D er in Tilburg voor gezorgd dat de plannen om de binnenstad onder handen te nemen in een stroomversnelling kwamen. Een periode van treurnis is volgens binnenstadmanager Stefan van Aarle opgevolgd door nieuwe ontwikkelingen, waardoor er met vertrouwen naar de toekomst wordt gekeken. Het voormalige warenhuis van V&D maakt plaats voor een nieuwe winkel, inclusief verbindingsstraat tussen twee winkelgebieden. “Het faillissement van V&D is een geluk bij een ongeluk. Dat heeft dit proces versneld”, aldus Van Aarle.

Voor zo’n vijftig van de 63 panden is volgens onderzoeksbureau Locatus inmiddels een tijdelijke of permanente huurder gevonden. Zo neemt Hudson’s Bay minimaal elf vestigingen over en Topshelf vijf. Lees in het jaaroverzicht op RetailWatching meer over de wijze waarop het gat van V&D wordt opgevuld.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends