De vier winkels van The English Hatter hebben sinds vorige maand een nieuwe eigenaar. Clé Enneking heeft het familiebedrijf overgenomen, zo laat hij weten tegenover RetailNews.

Enneking nam 3,5 jaar geleden al Steppin’ Out over na een faillissement. De overname van The English Hatter is volgens hem gevolg van een gebrek aan opvolging in de familie. Alle drie de kinderen kiezen voor een loopbaan buiten het bedrijf.

The English Hatter opende in 1935 zijn eerste winkel aan de Heiligeweg in Amsterdam, waar de retailer nog steeds actief is. Sindsdien kwamen er winkels bij in de Beethovenstraat in Amsterdam, Laren en Amstelveen. The English Hatter is gespecialiseerd in hoeden en petten en verkoopt ook andere traditionele Engelse producten, zoals manchetknopen en truien.

Enneking is niet van plan om iets aan het concept te veranderen. “Een fantastische zaak met vakkundige medewerkers. Niets aan doen”, reageert hij. Er komen ook geen producten van Steppin’ Out in de winkels van The English Hatter, of andersom. “Wel kunnen we natuurlijk aan de achterkant synergievoordelen behalen, op het gebied van inkoop, warehousing en finance.”

Enneking laat verder weten dat Steppin’ Out het afgelopen jaar met zwarte cijfers heeft afgesloten. De kledingketen telt inmiddels twaalf vestigingen in ons land. Lees op RetailWatching meer over hoe Steppin’ Out nieuw leven ingeblazen wordt.