​Ahold Delhaize: ‘Pilot in China afgerond’

​Ahold Delhaize: ‘Pilot in China afgerond’

Ahold Delhaize stopt met de webwinkel in China om zich te kunnen focussen op zijn e-commercedoelen in de Verenigde Staten en Europa. De komende maanden worden nog voorraden verkocht, waarna de webwinkel van Albert Heijn op Tmall wordt gesloten. Dat laat een woordvoerder van het moederbedrijf weten aan RetailNews.

De Chinese webwinkel van Albert Heijn gold als een pilot van een jaar, die eind vorig jaar werd afgerond. Rond die tijd maakte Ahold Delhaize bekend zijn e-commerceomzet in 2020 te willen verdubbelen. De 2,3 miljard euro die nu online wordt omgezet, moet dan zijn uitgegroeid tot minimaal 4,6 miljard euro.

In de nieuwe online strategie is vooralsnog geen plek voor een groei in China. De groei moet zowel uit de online verkoop van boodschappen komen als uit ‘leidende e-commerceplatforms in Nederland en België’, die nu worden gebouwd. De inzichten die op Tmall zijn opgedaan worden daarin meegenomen, vertelt de woordvoerder. “We kijken zeer positief terug op onze ervaring in China.”

De webwinkel in China werd in het najaar van 2015 geopend en was gevuld met food- en non-foodproducten van zijn private label en A-merken. “Het was voor ons een relatief klein project met zo’n tweehonderd producten. In Nederland voeren we een assortiment met circa dertigduizend producten”, stelt zij.

Een nieuwe samenwerking met het platform van Alibaba in de toekomst wordt niet uitgesloten. Het Chinese handelshuis opende vorig jaar een kantoor in Amsterdam om juist meer Nederlandse retailers en merken naar Tmall en Tmall Global te loodsen. Volgens het Benelux-kantoor zijn vooral consumentenelektronica, moeder/baby/spelgoed, meubels en voedsel uit ons land er populair.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!