​Supermarktketen Odin rolt lidmaatschap verder uit

​Supermarktketen Odin rolt lidmaatschap verder uit

De biologische supermarktketen Odin maakt het in al zijn winkels mogelijk een aandeel in een winkel te nemen. Vijftien van de negentien winkels zijn inmiddels juridisch vertimmerd tot een coöperatie, schrijft De Volkskrant.

Klanten kunnen daar lid worden van een winkel door voor honderd euro een aandeel te kopen, en vervolgens een vast maandbedrag vanaf zestien euro. Zij betalen dan een ‘ledenprijs’ voor de boodschappen, die lager is dan die voor niet-leden.

De winkels, waarvan een groot deel nog de naam Estafette draagt, hebben inmiddels ruim vierduizend leden. Hun maandelijkse bijdrage dekt een deel van de vaste kosten af, zoals de huur en het personeel, vertelt directielid Merle Koomans. “We streven naar tienduizend leden voor de negentien winkels in de komende drie jaar.”

Hoeveel invloed klant-leden op het assortiment krijgen, is onduidelijk. “Winkelier zijn is een vak, dat kunnen wij het best”, zegt Koomans daarover. Ze noemt het lidmaatschap een ‘investering in de toekomst’. “De wereld wordt er beter van als de biodiversiteit behouden blijft.” De leden fungeren ook als ambassadeurs, stelt Koomans.

Odin maakte begin vorige maand bekend zijn Estafette-supermarkten om te bouwen tot Odin-winkels. Bij vijf winkels in Amsterdam is dat eind vorig jaar al gebeurd, terwijl de overige vestigingen dit voorjaar volgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!