Lidl verlost Albert Heijn van Belgische winkels

Lidl verlost Albert Heijn van Belgische winkels

Ahold Delhaize heeft een akkoord bereikt over het afstoten van vijf Belgische winkels. Het gaat om vier winkels van Albert Heijn en één van Proxy Delhaize.

Lidl neemt de AH-filialen in Leuven, Oudenaarde en Turnhout over. Halalsupermarkt Tanger neemt een winkel van Albert Heijn en een vestiging van Proxy Delhaize in Antwerpen over. Daarnaast verkoopt Ahold Delhaize één project in België, waarover geen details bekend zijn gemaakt. De overdracht van de winkels wordt binnen drie maanden verwacht.

Ahold Delhaize verkoopt de winkels om aan de eisen van de Belgische Mededingingsautoriteit te voldoen. Die heeft het afstoten van acht AH-winkels en vijf Delhaize-filialen als voorwaarde gesteld om de fusie af te ronden. Het supermarktconcern is nog op zoek naar kopers voor de overige acht winkels.

De voorgenomen verkoop van de vestigingen leidde een jaar geleden tot stakingen onder het personeel. Ahold Delhaize laat weten dat de medewerkers in de winkels er onder dezelfde arbeidsvoorwaarden kunnen blijven werken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends