​‘Action is meer dan tien miljard waard’

​‘Action is meer dan tien miljard waard’

Action is twee keer meer waard dan het bedrag waarvoor de winkelketen in de boeken van eigenaar 3i staat. De sterke groei en kasstroom zorgt ervoor dat Action meer dan tien miljard euro waard kan zijn, stelt zakenbank Morgan Stanley volgens de Financial Times.

3i waardeert Action op 5,5 miljard euro, waarbij de investeringsmaatschappij vooral naar de ebitda kijkt. Daarbij wordt volgens de analisten echter voorbijgegaan aan de potentie voor de lange termijn en het ‘ongebruikelijke’ vermogen om cash te genereren.

Morgan Stanley vergelijkt Action in zijn analyse met de Britse branchegenoot B&M, die een vergelijkbaar aantal winkels heeft, eveneens amper beconcurreerd wordt door webwinkels en erg hard groeit. Action is van de twee bedrijven de aantrekkelijkste investering, concludeert de zakenbank. De Nederlandse keten heeft onder meer een meer geavanceerde en bewezen internationale expansiestrategie en staat er beter voor qua werkkapitaal, omzet per vierkante meter, rendement en kasconversie.

3i is sinds 2011 eigenaar van Action en heeft zijn investeringen in de keten al ruimschoots terugverdiend, zonder ook maar een aandeel te verkopen. Begin dit jaar dook het gerucht op dat de Britse investeerder Action volgend jaar naar de beurs wil brengen. 3i stelde destijds dat er nog altijd geen tijdpad ligt voor het afstoten van de retailer. De investeerder verkoopt zijn investeringen doorgaans na vijf tot zes jaar.

Action was vorig jaar goed voor een omzet van 2,68 miljard, wat een groei van 34 procent betekende. De operationele ebitda nam toe van 226 naar 310 miljoen euro. De keten telt inmiddels bijna negenhonderd winkels in zes landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!