​Outlet in Zevenaar krijgt definitief groen licht

​Outlet in Zevenaar krijgt definitief groen licht

De gemeenteraad van Zevenaar heeft woensdag ingestemd met de plannen voor het realiseren van een fashionoutlet. Zowel het stedenbouwkundig plan als het beeldkwaliteitplan zijn goedgekeurd, waarmee het outletcentrum definitief groen licht heeft gekregen.

De Zevenaarse outlet kan op brede steun rekenen: alleen de SP stemde tegen de plannen. Het winkelgebied krijgt een omvang van vijftienduizend vierkante meter en moet zo’n miljoen bezoekers per jaar trekken. Naar verwachting opent het koopjesdorp in 2021 zijn deuren.

Op 11 mei wordt de koop- en realisatieovereenkomst getekend door de gemeente en de projectontwikkelaars, bestaande uit Stable International en bouwbedrijf VolkerWessels. Dan wordt ook een convenant ondertekend, waarin afspraken zijn gemaakt hoe de komst van het outletcentrum positief kan bijdragen op het centrum van Zevenaar en de regio. Daar zijn onder meer lokale ondernemersverenigingen en het regionaal bureau voor toerisme bij betrokken.

Stable mikt met de Zevenaar op veel Duitse klanten, vertelde topman Kees Woltering vorig jaar in RetailTrends. De Nederlands outletmarkt is volgens hem ‘echt vol’. De outlet die in Halfweg wordt gebouwd ziet hij vooral als een handige locatie met het oog op onder meer Chinese toeristen. “Met de komst van Halfweg én Zevenaar krijgt een outlet het heel lastig en dat is Batavia Stad.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!