​Ook Yelp ziet heil in bezorgrobot

​Ook Yelp ziet heil in bezorgrobot

Yelp Eat24 is in San Francisco begonnen met het bezorgen van maaltijden via een rijdende robot. De etenbestelsite is daarvoor een samenwerking aangegaan met robotontwikkelaar Marble.

De robot heeft veel weg van de variant van Starship Technologies, die Domino’s binnenkort in Nederlandse steden wil testen. Wanneer een klant van Yelp Eat24 een bestelling plaatst bij een van de vier restaurants die meedoen aan de pilot, wordt hem gevraagd of hij akkoord gaat met een bezorging per robot. Is dat het geval, dan haalt de robot de order bij het restaurant op om die vervolgens aan huis te bezorgen.

De klant krijgt automatisch een bericht als de robot in de buurt is. In het tekstbericht staat een code waarmee de robot geopend kan worden.

Marble is ervan overtuigd dat op den duur niet alleen maaltijden per robot worden bezorgd. De rijdende apparaten kunnen ook ingezet worden voor bijvoorbeeld boodschappen en producten van de apotheek, stelt ceo Matt Delany. De robots zijn volgens hem ontworpen om ‘vriendelijk’ door stedelijke gebieden te rijden.

Bekijk een video van de bezorgrobot van Marble op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!