​Jumbo komt met eerste app voor personeel

Jumbo heeft een app-ontwikkelplatform geïmplementeerd, dat de retailer in staat stelt om eigen slimme toepassingen voor smartphones en tablets te ontwikkelen. Binnenkort wordt de eerste app voor winkelmedewerkers gelanceerd. Dat vertelt directeur ICT Dick Dijkstra in Retail Connect.

De nieuwe app biedt personeel onder meer ondersteuning bij het lopen van de winkelrondes. Als een afdeling er niet goed uit ziet, kan met de app een foto worden gemaakt die bijvoorbeeld tijdens de dag-start kan worden besproken. “Op die manier kunnen we eenvoudige tools bieden om de kwaliteit op de winkelvloer te verbeteren”, aldus Dijkstra. De apps kunnen volgens hem ook ingezet worden om de communicatie tussen het hoofdkantoor en medewerkers en tussen medewerkers onderling te verbeteren.

Jumbo schafte eerder al nieuwe pda’s aan voor medewerkers op de winkelvloer. Het Android-platform waar die op draaien biedt meer mogelijkheden om de dienstverlening richting klanten te verbeteren, stelt hij. “Wij zijn natuurlijk geen moderetailer die klanten persoonlijk advies over kledingkeuzes geeft, maar denken wel na over de wijze waarop we de dialoog van medewerkers met klanten kunnen ondersteunen.”

De Veghelse keten vraagt zich daarbij onder meer af wat de rol van de medewerker hierin is. “Dat wordt een factor waarop wij ons als foodretailer kunnen onderscheiden”, aldus Dijkstra.

Retail Connect is een magazine van Simac Retail en wordt uitgegeven door RetailTrends Media.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!