​Belgische winkelbelegger maakt entree in Nederland

​Belgische winkelbelegger maakt entree in Nederland

Qrf City Retail heeft vijf ‘premium winkelpanden’ in Nederlandse steden gekocht. De Belgische vastgoedeigenaar wil op termijn verder groeien in ons land.

Qrf City Retail heeft winkelpanden in Maastricht, Nijmegen, Enschede, Den Bosch en Zwolle in handen gekregen. Die zijn bij elkaar goed voor een investeringswaarde van 28,8 miljoen euro en bijna 1,4 miljoen euro huurinkomsten per jaar. De panden zijn volledig verhuurd aan de ketens America Today, Mango, Only en KFC.

De entree op de Nederlandse markt is ‘een belangrijke next step’ voor Qrf City Retail, zegt ceo Anneleen Desmyter. “De statistieken wijzen op economische groei, een daling van de werkloosheid en een sterk consumptiepatroon.” Daardoor is dit volgens haar het juiste moment om de Nederlandse winkelvastgoedmarkt te betreden. Qrf wil uiteindelijk in zo’n twintig grote steden in Nederland actief zijn.

De totale waarde van de portefeuille van Qrf groeit door de transactie tot zo’n 280 miljoen euro, waarvan Nederland nu tien procent voor zijn rekening neemt. Tegen 2020 hoopt de vastgoedbelegger de waarde op te voeren tot vijfhonderd miljoen euro.

RetailTrends