​Belsimpel.nl slokt Typhone op

​Belsimpel.nl slokt Typhone op

Belsimpel.nl is de nieuwe eigenaar van verschillende domeinnamen uit de failliete boedel van Phone House. Daaronder vallen onder meer die van webwinkel Typhone.

De overname past in de consolidatieslag op de markt voor mobiele telefonie die de afgelopen jaren plaatsvindt, stelt Belsimpel.nl. De belwinkelketen spreekt van een ‘strategische overname’, mede met het oog op internationale expansie. Naast de Nederlandse domeinnaam typhone.nl, heeft Belsimpel ook typhone.de overgenomen. Medeoprichter Jeroen Doorenbos liet vorig jaar al in EtailTrends weten expansie naar Duitsland te overwegen.

Belsimpel.nl noemt een overname van Typhone door een branchegenoot wenselijk, om ‘te voorkomen dat de markt nog ingewikkelder wordt dan zij al is’. De website van Typhone.nl verwijst door naar Belsimpel en er komt geen aparte webshop. Het klantenbestand van Typhone maakt geen onderdeel uit van de overname. Oud-klanten van de failliete webwinkel kunnen volgens Belsimpel terecht bij DrMobile.eu.

De webwinkel werd in februari tegelijkertijd met de winkels van de telecomketen failliet verklaard. Een deel van de winkels van Phone House werd na het faillissement verkocht aan franchisenemers. Vooralsnog gaat het om negentig vestigingen onder 23 ondernemers. De winkelinventaris en voorraden van vijftig onverkochte filialen worden via een veiling verkocht.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends