Transport Intertoys en Bart Smit op de schop

Transport Intertoys en Bart Smit op de schop

Blokker Holding stopt met het bevoorraden van zijn speelgoedwinkels in Nederland met eigen vervoer. Het distributiecentrum in Volendam gaat net als het dc in Waddinxveen met Jan de Rijk Logistics samenwerken. Dat bevestigt een woordvoerder van het retailconcern aan RetailNews.

Het dc in Volendam was voorheen verantwoordelijk voor de bevoorrading van de winkels van Bart Smit, waarvan een groot deel inmiddels is omgebouwd naar Intertoys. De vrachtwagens van Bart Smit werden begin dit jaar al bestickerd met Intertoys.

Blokker Holding wilde het transport naar de winkels flexibeler kunnen organiseren, stelt een woordvoerder. “Daarnaast vroegen de relatief hoge operationele kosten en de benodigde investeringen in ons wagenpark om een heroverweging van het eigen vervoer.” Ook was er volgens haar de behoefte om met het hele bedrijf op dezelfde manier te werken.

Nadat het besluit was genomen om de transportactiviteiten uit te besteden, kwam Jan de Rijk Logistics als sterkste partij naar voren. Werknemers krijgen volgens de woordvoerder twee opties voorgelegd: een arbeidsovereenkomst bij deze partner of uitdiensttreding onder voorwaarden van het sociaal plan. De laadchauffeurs blijven in dienst bij het dc. Het voorgenomen besluit ligt momenteel bij de ondernemingsraad van het bedrijf.

Blokker Holding zoekt momenteel een koper voor Intertoys en Bart Smit, evenals voor verschillende zusterformules. Leen Bakker is al verkocht aan Gilde Equity Management. Over mogelijke kopers van de speelgoedtak is vooralsnog niets bekend.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends