Walmart test geautomatiseerde kiosk voor boodschappen

Walmart test geautomatiseerde kiosk voor boodschappen

Walmart heeft een enorme verkoopautomaat voor boodschappen geopend in Oklahoma. Klanten kunnen hun online bestellingen bij wijze van proef afhalen bij de geautomatiseerde kiosk.

Het opvallende afhaalpunt heeft een omvang van zo’n zes bij 25 meter en bevindt zich op de parkeerplaats van een supercenter in Oklahoma City. De machine kan volgens de Amerikaanse retailer honderden bestellingen per dag verwerken en biedt consumenten de mogelijkheid om hun boodschappen dezelfde dag op te halen.

Klanten krijgen na het plaatsen van een online bestelling een code, die ze bij de kiosk kunnen invoeren. In de tussentijd hebben medewerkers van Walmart alle boodschappen gepickt en in grote blauwe kratten klaargezet in de kiosk. Na het invoeren van de code opent binnen een minuut een bak, waar de boodschappen uit te halen zijn.

De afhaaldienst is de gehele dag bereikbaar en gratis, al moeten klanten minimaal voor dertig euro aan aankopen doen. Walmart testte eerder al een kleinere kiosk in de winkel voor non-foodproducten. De pilot met deze ‘pickup tower’ wordt uitgebreid naar andere vestigingen in het land.

Bekijk een video van de grote verkoopautomaat in Oklahoma op RetailTrends.nl.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends