Wereldwinkels overwegen vertrek bij moederorganisatie

Wereldwinkels overwegen vertrek bij moederorganisatie

Verschillende Wereldwinkels in het oosten van het land denken erover de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels de rug toe te keren. Het herstelplan om de stichting er weer bovenop te krijgen is door meerdere winkeliers kritisch ontvangen, schrijft De Stentor.

Het gaat onder meer om de winkels in Ommen, Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Het herstelplan behelst onder meer dan winkeliers de komende jaren geen cadeaubonnen verzilverd krijgen, omdat daar geen budget meer voor is. Wel kunnen ze twintig procent van hun nieuwe voorraden met de bonnen afrekenen. “Dat is bepaald niet koosjer”, zegt voorzitter John Buitenhuis van de Wereldwinkel in Apeldoorn. 

Als de Wereldwinkels niet akkoord gaan met het herstelplan, is een faillissement van de Landelijke Vereniging onafwendbaar. Ook een opheffing zou volgens het bestuur een optie zijn, maar die zou door de leden zijn afgewezen. 

De organisatie achter 185 Wereldwinkels zit in ernstige financiële problemen, waardoor binnen enkele maanden het vermogen afneemt naar nul. Cadeaubonnen worden nu al niet meer verzilverd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!