Walmart koopt modeverkoper Bonobos

Walmart betaalt 310 miljoen dollar voor de overname van Bonobos. Oprichter en ceo Andy Dunn gaat rapporteren aan Marc Lore, de e-commercetopman van Walmart. Lore is oprichter van Jet.com, het online platform dat Walmart vorig jaar nog voor 3,3 miljard dollar kocht.

De overname komt volgens de Amerikaanse retailgigant in een tijd van online groei en innovatie. Zo liepen de Amerikaanse e-commerceverkopen in het laatste kwartaal met 63 procent op. “Het toevoegen van innovators als Andy helpt ons met het verder vormgeven van de toekomst van Walmart, en de toekomst van retail”, aldus Lore.

Bonobos is opgericht in 2007 en startte als online pure player. De afgelopen jaren heeft de mannenmodeverkoper in rap tempo fysieke vestigingen geopend, mede dankzij ruim 120 miljoen dollar aan groeikapitaal. Een van de investeerders in het bedrijf is warenhuisketen Nordstrom.

Bonobos telt inmiddels 35 zogenoemde Guideshops. Klanten kunnen online een afspraak maken voor een één-op-éénservice. Elke aankoop in de winkel wordt gratis opgestuurd.

RetailTrends