AKO opent tijdelijke schoolwinkel

AKO opent tijdelijke schoolwinkel

AKO heeft een Back2School-store geopend op station Utrecht Centraal. “Een winkel voor schoolartikelen was altijd een grote wens van ons”, zegt business development manager Yannick Takkenberg tegen Het Financieele Dagblad.

De winkel blijft drie maanden geopend en verkoopt onder meer schriften, kaftpapier en fietszadelhoezen. Daarnaast komen er diensten als een boekenkaftservice, is er een bar en organiseert AKO regelmatig activiteiten, zoals signeersessies met bekende YouTubers. “Het is een soort hang-out voor jongeren”, aldus Takkenberg. 

Bruna opende vorig jaar pop-up stores voor schoolspullen, maar doet dat dit jaar niet. “Het was vorig jaar erg succesvol en heeft onze omzet verhoogd, maar we doen het dit jaar met de driehonderd vaste winkels”, zegt een woordvoerder. Vorig jaar was het wegvallen van V&D volgens haar ‘een uitstekend moment’ om het schoolassortiment met een tijdelijke winkel onder de aandacht te brengen. 

V&D was voor zijn faillissement goed voor de helft van de twintig miljoen euro grote markt voor schoolartikelen. Vanaf deze week keert Schoolcampus tien weken terug in de 170 grootste winkels van Albert Heijn. Het V&D-merk werd door Roland Kahn en Ronald van Zetten in die vorm nieuw leven ingeblazen. Volgens Van Zetten bestaat het aanbod uit zo’n duizend artikelen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!