Loods 5 wil naar Groningen en start rechtszaak

Loods 5 wil dat de Groningse tweedehandswinkel Loods G zijn naam verandert. Die zou te veel lijken op die van de woonwinkelketen, die volgens het Dagblad van het Noorden een winkel in de stad wil openen.

Mensen zouden kunnen denken dat Loods G een outlet is van Loods 5, betoogde advocaat Nanda de Jongh-Ruyters maandag in de rechtszaal. “De winkel staat oneerbiedig gezegd vol met rommel en rotzooi.” De tweedehandszaak wil volgens haar meeliften op het succes van Loods 5 en daarom een vergelijkbare naam hebben gekozen. 

Eigenaar Herman Niemand van Loods G kreeg in december al een brief van Loods 5, met daarin het verzoek logo en naam aan te passen. Het logo veranderde hij wel, maar de naam bleef hetzelfde. Hij ziet weinig gelijkenissen tussen zijn ‘winkel met hebbedingen’ en de ‘meubelhal’ van Loods 5. De rechter doet volgende week een uitspraak.

Loods 5 heeft momenteel winkels in Amersfoort, Sliedrecht en Zaandam. Het woonwarenhuis dwong al eerder winkels met een vergelijkbare naam die te veranderen.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!