Ocado bezorgt met zelfrijdende voertuigen

Ocado is een pilot gestart met het bezorgen van boodschappen met autonome voertuigen. De proef duurt tien dagen en geldt als test voor zijn ‘smart platform’ dat het wereldwijd wil verkopen, schrijft The Guardian.

De pilot loopt in Woolwich, in het zuidoosten van Londen. Voorlopig zitten er nog twee mensen in de zogeheten CargoPods. Een vertegenwoordiger van ontwikkelaar Oxbotica kan ingrijpen als er technisch iets fout gaat, terwijl iemand van Ocado klanten helpt bij het ophalen van hun boodschappen uit het voertuig.

Als de CargoPod voor de deur staat, krijgt de klant een notificatie. Zij moeten vervolgens een knop indrukken op het voertuig, waarna zij hun boodschappen kunnen pakken. Ocado hoopt dat het systeem in 2019 klaar is voor grootschalige uitrol.

De zelfrijdende voertuigen maken onderdeel uit van Ocado’s ‘smart platform’, een plug & play-systeem voor online boodschappen. Daarbij horen verder onder meer een white label-app en technologie voor magazijnen. De Britse supermarktketen hoopt de technologie te kunnen verkopen aan retailers wereldwijd, onder meer om Amazon het hoofd te kunnen bieden.

Bekijk een video van de zelfrijdende bezorgauto's van Ocado op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!