Albert Heijn gaat kassaloze winkels testen

Albert Heijn hoopt volgend jaar zijn eerste AH to go-winkels zonder kassa te testen. “Bij succes zal het ook in andere Albert Heijn-winkels beschikbaar komen”, zegt ceo Wouter Kolk in De Financiële Telegraaf.

Albert Heijn start zijn kassaloze proef bij AH to go, omdat de snelheid van betaling daar het belangrijkst is, verklaart Kolk. Het systeem zal er anders uitzien dan bij de Amazon Go-supermarkt, zegt de topman zonder in te gaan op de verschillen. Wel is het afrekenproces vergelijkbaar, waarbij klanten automatisch betalen via hun smartphone bij het verlaten van de winkel. Kolk zei begin dit jaar al te verwachten dat AH to go kassaloze software zou introduceren, al had hij het toen nog over ‘binnen enkele jaren’’. 

De supermarkten van Albert Heijn zullen er tegen 2025 veel gedifferentieerder uitzien, zegt Kolk verder. “Ze kunnen van wijk tot wijk en van stad tot platteland verschillen.” Millennials zien Albert Heijn tegen die tijd volgens hem als ‘belevingssupermarkt’, waarin boodschappen doen een uitje is geworden. Uit onderzoek van de retailer voorziet die doelgroep een volledig gerobotiseerde, thuisbezorgende supermarkt waarbij de fysieke winkel fungeert als ‘sociale ontmoetingsplaats voor vergeten boodschappen’. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!