Superdry opent eigen sportwinkels

Superdry opent eigen sportwinkels

Superdry is van plan om wereldwijd standalone sportwinkels te openen. Daarnaast komen er speciale shop-in-shops van Superdry Sport in de grootste winkels van Superdry zelf. Dat laat moederconcern SuperGroup weten bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

Superdry was in de twaalf maanden tot eind april goed voor een omzet van 752 miljoen pond (858 miljoen euro), een stijging van 27,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De vergelijkbare retailomzet nam met 12,7 procent toe. De groothandelstak groeide met 43,2 procent het hardst, terwijl de online omzet met 35 procent toenam. De winst voor belastingen liep met 18,4 procent op tot 87 miljoen pond.

Het Britse modemerk kreeg er vorig jaar tachtig brandstores bij, wat het totaal op 555 eigen winkels bracht. Daarnaast werden 59 franchisewinkels geopend. Superdry telt nu in totaal 863 vestigingen in 62 landen, waarvan zo'n twintig in ons land.

Supergroup heeft de ambitie om Superdry uit laten groeien tot een ‘wereldwijd lifestylemerk’, zegt ceo Euan Sutherland. Wanneer de eerste sportwinkels worden geopend is nog niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!