Plus bereikt akkoord over sociaal plan

Plus en de vakbonden zijn het eens over een sociaal plan voor medewerkers in de distributiecentra van de supermarktketen. Het plan treedt in 2020 in werking, als de retailer zijn logistieke activiteiten centreert in één gemechaniseerd distributiecentrum.

De vakbonden hadden het principeakkoord eerder al met een positief advies voorgelegd aan hun leden. Een stemronde leidde dinsdag tot een definitief akkoord. Dat het plan drie jaar vooruitkijkt, maar het volgens een woordvoerder van de bonden beter mogelijk om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. “In de gemaakte afspraken zijn we daar goed in geslaagd.”

Maximaal behoud van banen, binnen of buiten Plus, is volgens de supermarktketen het uitgangspunt van de gemaakte afspraken. De precieze inhoud van het sociaal plan en gevolgen voor werknemers, worden niet bekendgemaakt.

Plus opent over drie jaar zijn gemechaniseerde dc in Tiel. Dat vervangt zijn vier bestaande distributiecentra, waardoor 260 banen komen te vervallen. Het nieuwe centrum biedt straks plaats aan 250 fte, waarvan 175 naar verwachting door de huidige medewerkers kan worden ingevuld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!