Welkoop neemt afscheid van zijn hoofdkantoor en distributiecentrum in Ede. De retailer verhuist naar Apeldoorn, waar moederbedrijf Agrifirm al is gevestigd.

Welkoop vestigt zich op het bedrijventerrein Apeldoorn Noord, waar 4,5 hectare wordt afgenomen op een zichtlocatie. De komst van het distributiecentrum levert volgens de gemeente 160 arbeidsplaatsen op.

De tuin- en dierspecialist krijgt in Apeldoorn de uitbreidingsmogelijkheden die er in Ede niet zijn. De nieuwbouw moet in de loop van 2020 in gebruik worden genomen, meldt de Stentor.

Welkoop werd vorige week nog uitgeroepen tot beste winkelketen en webshop in de categorieën tuin en dier. Het bedrijf telt zo’n 150 winkels, die niet tot de kernactiviteiten van Agrifirm behoren. Welkoop werd in 2015 in de etalage gezet, maar er kon met geïnteresseerden geen overeenstemming worden bereikt over de verkoopprijs. Het verkoopproces werd daarop gestaakt.

De omzet van Welkoop ontwikkelt zich volgens het moederbedrijf positief. ‘Ook de financiële prestaties waren prima’, schrijft Agrifirm in zijn jaarverslag. Specifieke omzet- en winstcijfers van de formule worden niet gedeeld.