Toekomst van Mexx ongewis

Toekomst van Mexx ongewis

Mexx sluit eind deze maand zijn laatste winkel in Rusland. De Turkse eigenaar van het Nederlandse modemerk kwam erachter dat er een fout in de berekeningen was gemaakt en dat de onderneming niet rendabel was. Dat stelt directeur Denis Bogatyrev van franchisepartner BNS Group tegenover de Russische zakenkrant Vedomosti.

Mexx had zo’n dertig winkels in Rusland, toen Eroglu Holding in oktober vorig jaar besloot geen nieuwe collectie te leveren. De omzet van de winkels is vorig jaar met zo’n vijftien procent teruggelopen. Mexx heeft nu alleen nog een winkel in Moskou, die binnenkort ook zijn deuren dicht doet.

De modeketen heeft nog wel een aantal winkels in ons land, maar daar is volgens FashionUnited nog de afgelopen herfst/wintercollectie te vinden. Een lente/zomercollectie zou niet zijn geleverd, mede doordat Mexx kledingstukken terugkreeg die V&D had ingekocht.

Het is onduidelijk of de winkels voor het komende seizoen van nieuwe kleding worden voorzien. Mexx heeft in Nederland geen hoofdkantoor meer en vanuit de Turkse holding wordt niet op vragen ingegaan. De website en social media-accounts van Mexx zijn al maanden niet meer bijgewerkt.

Mexx ging eind 2014 op de fles, waarna Eroglu Holding een doorstart realiseerde. Afgelopen april meldde ceo Ümit Eroglu tegenover TextilWirtschaft op zoek te zijn naar een nieuwe investeerder of het merk volledig te willen verkopen. Mexx telde destijds nog zo'n 110 franchisewinkels, vooral in Rusland en Oekraïne, en dertig eigen vestigingen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends