‘Situatie Wereldwinkels is niet uitzichtloos’

‘Situatie Wereldwinkels is niet uitzichtloos’

De Landelijke Vereniging van Wereldwinkels kampt met ernstige liquiditeitsproblemen. De organisatie heeft geen schulden, maar onvoldoende inkomsten om alle activiteiten te dekken, laat een woordvoerder weten aan RTL Z.

Het bestuur zegt samen met de leden te werken aan een liquiditeitsplan om dit jaar door te komen, om de blik daarna weer op de toekomst te richten. Daarbij moet volgens secretaris-bestuurder Simon Zuidema gedacht worden aan andere manieren om geld te verdienen en samenwerkingsverbanden. De situatie is volgens hem niet uitzichtloos. “Er is zeker ruimte voor een formule waar eerlijke producten met een authentiek verhaal te verkrijgen zijn.”

Eerder werd al bekend dat de gelieerde stichting die de cadeaubonnen beheert uitstel van betaling heeft gekregen. Dat heeft geen directe gevolgen voor de vereniging zelf. Wel betekent het dat de 185 winkels die bij de Landelijke Vereniging zijn aangesloten geen cadeaubonnen meer kunnen verzilveren.

Het gebrek aan inkomsten van de vereniging is naar eigen zeggen te wijten aan de dalende omzetten van de winkels. Als gevolg daarvan daalt de contributie die zij afdragen, aangezien die is gebaseerd op de omzet. Verder zijn de afgelopen jaren verschillende subsidies weggevallen, zegt Zuidema. “De oude situatie komt nooit meer terug, we zullen een omslag moeten maken.”

Naast de 185 Wereldwinkels die bij de Landelijke Vereniging zijn aangesloten, vallen er zo'n 65 onder de Stichting Wereldwinkels Nederland. Ook zijn er enkele tientallen volledig zelfstandige vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!