Directeur Wereldwinkels al maanden weg

Directeur Wereldwinkels al maanden weg

Maikel Rondon is in februari in stilte vertrokken als directeur van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Hij zat niet meer met het bestuur op één lijn, vertelt hij aan RTL Z.

Rondon werd eind 2015 aangesteld en paste volgens zijn voorganger Huib Jansen precies in de nieuwe koers van de Wereldwinkel, die meer gericht was op e-commerce. Rondon zegt vorig jaar al te hebben gewerkt aan een herstelplan, omdat hij de problemen al zag aankomen. Over dat plan kon hij het met het bestuur niet eens worden. “De ene partij wilde links, de andere rechts.” Rondon is naar eigen zeggen ‘in goed overleg’ vertrokken.

Rondon wil niet inhoudelijk ingaan op het meningsverschil. Kort voor zijn vertrek publiceerde nog een blog over de situatie bij de Wereldwinkel. Daarin schreef hij dat de formule bezig was aan een ‘transitie naar een moderne winkelformule met eerlijke cadeaus’. Ook stelde hij dat ‘einde oefening voor de Wereldwinkel niet aan de orde is’. 

De Landelijke Vereniging van Wereldwinkels kampt met ernstige liquiditeitsproblemen. Eerder deze week kreeg de gelieerde stichting die de cadeaubonnen beheert uitstel van betaling. Bij de vereniging zijn 185 Wereldwinkels aangesloten.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!