‘Asda wil Britse discounter overnemen’

Supermarktketen Asda brengt mogelijk een bod uit op discountconcern B&M. De Britse keten zou zo’n 4,4 miljard pond (4,9 miljard euro) over hebben voor zijn snelgroeiende landgenoot, meldt The Sunday Times.

Asda bevindt zich nog in de verkennende fase voor het uitbrengen van een bod. Er wordt extern onderzoek verricht naar B&M, dat ruim vijfhonderd vestigingen telt. De discountketen zou onder meer worden gezien als een ideale plek om eigen producten zoals kledingcollectie George te verkopen.

Een deal tussen B&M en Asda past binnen een landelijke trend, waarin grote supermarktketens via overnames de groei van Aldi en Lidl proberen te beantwoorden. Zo kocht Sainsbury’s vorig jaar Argos voor 1,4 miljard pond en staat de keten nu op het punt om de lokale supermarkten van Nisa over te nemen. Tesco wil op zijn beurt groothandelsbedrijf Booker kopen voor 3,7 miljard pond.

Asda is na Tesco en Sainsbury’s de grootste supermarktketen van het land. Het dochterbedrijf van Walmart heeft zelf 525 vestigingen. B&M werd in 2014 eigenaar van de Duitse discountketen Jawoll. Die formule is vooral actief in het noordwesten van het land, maar heeft de ambitie om verder uit te rollen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!