C&A krijgt gezelschap van Decathlon

C&A krijgt gezelschap van Decathlon

C&A maakt in zijn flaghipstore in Düsseldorf ruimte voor de komst van Decathlon. De Franse keten krijgt zo’n tweeduizend vierkante meter in de kelder ter beschikking.

De winkel van Decathlon gaat eind dit jaar open, meldt vakblad Textilwirtschaft. De ‘verrassende combinatie’ zou geen opmaat betekenen naar een verdere samenwerking. “Dit is een unieke oplossing voor Düsseldorf”, laat een woordvoerder weten.

Decathlon, dat al langer op zoek was naar een pand in Düsseldorf, krijgt binnen de flagshipstore van C&A de beschikking over een eigen ingang. C&A houdt zelf zo’n achtduizend vierkante meter over.

Decathlon is volgens de woordvoerder een ‘perfecte aanvulling’ op het assortiment van de Nederlandse modeketen. De winkel bevindt zich op een steenworp afstand van een filiaal van Karstadt Sport. Of de samenwerking met Decathlon betekent dat de prestaties van de flagshipstore van C&A tegenvallen, wil hij niet zeggen.

De winkel in Düsseldorf werd zo’n vier jaar terug gerenoveerd en voorzien van een nieuw winkelconcept. De opening van de flagshipstore gold als het begin van een reeks heropeningen in Europa. C&A steekt zo’n miljard euro in de herstructurering van de keten.

Reacties