Adidas en Gucci slepen Forever 21 voor de rechter

Adidas en Gucci slepen Forever 21 voor de rechter

Forever 21 heeft twee nieuwe rechtszaken aan de broek vanwege mogelijke merkinbreuk. Zowel Adidas als Gucci stellen dat de modeketen een specifiek design heeft gekopieerd.

In de zaak van Adidas draait het om het gebruik van drie strepen door Forever 21. De Amerikaanse keten werd eerder dit jaar al gesommeerd te stoppen met het gebruik van zulke strepen, omdat het voor verwarring onder consumenten zou zorgen. Forever 21 diende daarop een aanklacht in bij de rechter vanwege de agressie opstelling van Adidas, maar die werd later weer ingetrokken.

Adidas laat nu weten dat Forever 21 niet alleen de iconische strepen gebruikt, maar ook nepartikelen van Adidas via internet verkoopt. Het sportmerk beschuldigt daarnaast Zara van het namaken van twee van zijn best verkopende schoenen.

Adidas is niet het enige merk dat Forever 21 scherp in de gaten houdt. Gucci heeft eveneens een rechtszaak aangespannen tegen de kledingketen, na de afgelopen maanden een aantal keren te hebben gewaarschuwd. Het Italiaanse modehuis wil dat Forever 21 stopt met het gebruik van zijn kenmerkende streeppatronen.

Gucci heeft de blauw-rood-blauwe en groen-rood-groene strepen als handelsmerk laten registreren. Forever 21 probeert op zijn beurt via de rechter af te dwingen dat negen als handelsmerk geregistreerde patronen van Gucci ongeldig worden verklaard, evenals de aanvragen die het modehuis nog heeft lopen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends