Nederlandse koper voor Mexx

Het Nederlandse modeconcern RNF is de nieuwe eigenaar van het merk Mexx. Het bedrijf uit Drunen heeft de rechten overgenomen van het Turkse Eroglu Holding, bevestigt een woordvoerder aan RetailNews.

RNF is vooral bekend als eigenaar van Ferro Footwear en is ook distributeur van het merk Umbro. Het concern heeft de rechten op het merk voor schoenen, kleding en accessoires voor een onbekend bedrag bedongen. De winkels en personeel van Mexx vallen niet onder de deal.

De omzet van RNF lag vorig jaar op 118,1 miljoen euro, zo blijkt uit een recent ingediende jaarrekening. Daarvan wordt slechts iets meer dan 21 miljoen euro in Nederland geboekt. De winst kwam vorig jaar uit op 10,8 miljoen euro. Er zijn zo’n 65 mensen werkzaam bij het bedrijf.

Mexx werd eind 2014 failliet verklaard, waarna door Eroglu Holding een doorstart werd gerealiseerd. Onlangs werd bekend dat de winkels in Rusland zijn gesloten, terwijl Nederlandse vestigingen geen nieuwe collecties hebben ontvangen. Afgelopen april meldde ceo Ümit Eroglu al op zoek te zijn naar een nieuwe investeerder of het merk volledig te willen verkopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!