Deliveroo volledig over op zzp-bezorgers

Deliveroo volledig over op zzp-bezorgers

Deliveroo vervangt zijn Nederlandse koeriers in loondienst geleidelijk door zzp’ers. Zowel voor het bedrijf als de medewerkers is dat beter, zegt directeur Philip Padberg tegenover Het Financieele Dagblad.

Bezorgers in zzp-verband krijgen vijf euro per stop, en kunnen zo volgens Padberg ‘vele malen meer overhouden’ dan wanneer zij in loondienst werken. Ook kunnen zij voor meerdere opdrachtgevers werken. Deliveroo sluit een collectieve aansprakelijkheidsverzekering af voor zijn zzp’ers, maar daarmee zijn ongevallenrisico’s niet gedekt.

Deliveroo startte in mei een proef met zelfstandigen, waarbij nieuwe bezorgers die in Zuid-Holland werden aangenomen zzp’er werden. De maaltijdbezorger deed dat naar eigen zeggen vanwege de ‘enorme pieken’ die moeilijk te voorspellen zijn. Minister Asscher bekritiseerde Deliveroo om deze stap, omdat het minderjarigen onverzekerd liet rondrijden. Eerder nam concurrent UberEats dezelfde stap, wat Asscher ‘asociaal en moreel gezien niet goed’ noemde.

Padberg vindt dat het laagdrempeliger moet worden om zzp’ers sociale bescherming te geven. Ook wil hij bezorgers trainingen kunnen geven zonder dat ze als werknemers worden aangemerkt. “Ik heb nu tweeduizend bezorgers, en het worden er duizenden meer die op deze manier willen werken.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!