Five Guys mikt op twintig Nederlandse vestigingen

Five Guys mikt op twintig Nederlandse vestigingen

De Amerikaanse fastfoodketen Five Guys wil de komende jaren twintig restaurants openen in Nederland. De eerste moet eind dit jaar in Eindhoven openen, zegt ceo Paul Reynish tegen Misset Horeca.

Kort na de opening in Eindhoven moet het restaurant in het Utrechtse Hoog Catharijne open gaan. Daarna wil de hamburgerketen ook naar Amsterdam. “Maar daar zijn we nog op zoek naar de juiste locatie”, aldus Reynish. Verder noemt hij Den Haag, Almere en het noorden van het land als opties. Hij verwacht de twintig restaurants binnen drie of vier jaar ‘makkelijk te bereiken’.

In tegenstelling tot andere landen, waar vooral met franchisenemers wordt gewerkt, houdt Five Guys zijn Nederlandse vestigingen in eigen beheer. Ons land moet namelijk het ‘internationale trainingscentrum’ van het bedrijf worden. ‘We willen hier trainingen verzorgen voor franchisenemers van over de hele wereld’, zo zegt de ceo. 

Five Guys is de volgende in een reeks fastfoodketens die meerdere vestigingen in Nederland aankondigt. Eerder maakten Taco Bell en Dunkin’ Donuts al hun entree in ons land. Voedingswetenschappers spraken eerder dit jaar al hun zorgen uit over de ‘fastfoodinvasie’, die in schril contrast zou staan met de doelstellingen van Nederland op het vlak van gezonde voeding.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!