Rewe richt pijlen op Luxemburg

Rewe richt pijlen op Luxemburg

Supermarktketen Rewe opende eerder dit jaar zijn eerste winkel in Luxemburg. De komende tijd moeten er daar meer bij komen, schrijf LebensmittelZeitung.

Rewe opende een XL-vestiging van ruim vijftienhonderd vierkante meter in Echternach, dichtbij de Duitse grens. Klanten geven daar naar eigen zeggen twee keer zoveel uit als in vergelijkbare winkels in Duitsland. De hogere consumentenuitgaven trekken al langer retailers naar het land. De markt wordt gedomineerd door het Luxemburgse Cactus, terwijl ook spelers als Ahold Delhaize, Auchan, Aldi en Colruyt er aanwezig zijn.

Naast de hogere consumentenuitgaven is Luxemburg een bijzonder land voor retailers vanwege zijn bevolkingssamenstelling, zegt analist Frauke Vor dem Berge van Retailytics. Ongeveer de helft van de bevolking heeft een buitenlands paspoort, terwijl er ook veel mensen van over de grens in het land werken. Retailers kunnen door die culturele diversiteit een diep assortiment bieden en zo beter de strijd aanbinden met discounters, aldus Vor dem Berge.
 

Reacties 2


Seb Seb 23 aug, 13:32

Vreemde stap van Rewe, zeker in een land waar al zoveel concurrentie aanwezig is. Overigens had ik altijd de verwachting dat Delhaize het Luxemburgse Cactus zou overnemen.


eddy white 24 aug, 03:33

het is absoluut geen vreemde stap van Rewe heb meerdere jaren gewerkt voor deze supermarkt en veel mensen net over de grens in luxemburg bezochten de Rewe winkels dit is een logische stap en binnen korte tijd zal Rewe ruim voorzien zijn in belgie ... Rewe bied een ruim assortiment en is zo veel voordeliger dan alle supermarkten in Luxemburg..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!